Nobody downloaded yet

Exam 1 - Assignment Example

Comments (0) Cite this document
Summary
UMUC Bio 103 Fall 2012 EXAM 1 60 points Please submit your answers as a MS Word attachment to your Assignment Folder. Submit only the numbered answers to the questions; do not include the original questions. For the multiple choice questions, just submit the letter that corresponds with your answer…
Download full paperFile format: .doc, available for editing
GRAB THE BEST PAPER97.1% of users find it useful
Exam 1
Read TextPreview

Extract of sample "Exam 1"

Download file to see previous pages There are 44 questions, be sure to answer them all. MULTIPLE CHOICE (1 pt each) 1. Which of the following includes all the others? A) atom B) cell C) organism D) ecosystem 2. In science, a hypothesis must be A) testable B) a known fact C) able to be proven absolutely true D) derived from a theory 3. A chlorine atom has 17 protons, 18 neutrons, and 17 electrons. The atomic number of chlorine is A) 8 B) 17 C) 35 D) 52 4. If you place the probe of a pH meter in an unknown liquid and it reads pH 1, the liquid is A) an acid B) neutral C) a base 5. This polysaccharide forms fibers that are a major component of plant cell walls: A) glucose B) cellulose C) starch D) glycogen 6. Glycerol is a building block of A) starch B) enzymes C) vegetable oil D) DNA 7. Which of these types of molecules contain nitrogen? A) proteins B) phospholipids C) polysaccharides 8. Prokaryotic cells, with no nucleus or membranous organelles, are found in A) animals B) bacteria C) fungi D) plants 9. If the concentration of glucose in the water outside of a cell is lower than the concentration inside, A) water will tend to leave the cell by osmosis B) water will tend to enter the cell by osmosis C) glucose will tend to leave the cell by osmosis D) glucose will tend to enter the cell by osmosis 10. ...
Which of these does not have to be present for photosynthesis to occur? A) water B) carbon dioxide C) glucose D) chlorophyll 13. The oxygen in our atmosphere is produced by A) photosynthesis B) cellular respiration C) greenhouse effect D) volcanic eruptions 14. Yeast cells break down glucose anaerobically into A) ethanol and CO2 B) lactic acid and CO2 C) lactic acid and H2O D) ethanol and H2O 15. The net energy gain from complete cellular respiration is A) 2 ATP B) 4 ATP C) 8 ATP D) 36-38 ATP 16. Carbon dioxide is released in A) the light-dependent phase of photosynthesis B) the Calvin cycle C) glycolysis D) the Krebs cycle 17. Which of the following is not a characteristic of enzymes? A) they are proteins B) they speed up the rate of chemical reactions C) they act on specific substances called substrates D) they are used up in each reaction, thus need to be produced in large quantities 18. Each new cell produced by this process will have an identical copy of all chromosomes and genes possessed by the parent cell: A) meiosis B) mitosis 19. During the first division of meiosis, A) homologous chromosomes separate B) chromosomes separate at the centromere C) chromosomes become triploid 20. The number of chromosomes in a human sperm cell is A) 4 B) 8 C) 23 D) 46 21. Exchange of genes between maternal and paternal chromosomes before the first division of meiosis is caused by A) crossing over B) X-linkage C) cytokinesis D) replication 22. If a heterozygous male mates with an albino female, what percentage of albino children would be expected? A) 0% B) 25% C) 50% D) 75% E) 100% 23. Queen Victoria's son Leopold had hemophilia, which is caused by a sex-linked recessive gene (Xh). Leopold lived to be 31 years old and fathered a normal daughter. What is the ...Download file to see next pagesRead More
Cite this document
  • APA
  • MLA
  • CHICAGO
(“Exam 1 Assignment Example | Topics and Well Written Essays - 1000 words”, n.d.)
Exam 1 Assignment Example | Topics and Well Written Essays - 1000 words. Retrieved from https://studentshare.org/biology/1458973-exam
(Exam 1 Assignment Example | Topics and Well Written Essays - 1000 Words)
Exam 1 Assignment Example | Topics and Well Written Essays - 1000 Words. https://studentshare.org/biology/1458973-exam.
“Exam 1 Assignment Example | Topics and Well Written Essays - 1000 Words”, n.d. https://studentshare.org/biology/1458973-exam.
  • Cited: 0 times
Comments (0)
Click to create a comment or rate a document

CHECK THESE SAMPLES OF Exam 1

Exam 1

..., the top executives could anytime control and prevent ethical breakdown within the business organization. References Bateman, T., & Snell, S. (2002). Management: competing in the new era. 5th Edition. McGraw-Hill Higher Education/Irwin. Bateman, T., & Snell, S. (2012). Management: Leading and Collaborating in a Competitive World. 10th Edition. McGraw-Hill/Irwin. Bazerman, M., & Tenbrunsel, A. (2011, April). Harvard Business Review. Retrieved October 4, 2012, from Ethical Breakdowns: http://hbr.org/2011/04/ethical-breakdowns/ar/1 Carroll, A. (2006, December 10). Online Athens. Retrieved October 4, 2012, from Carroll: The signs of ethical breakdown in organizations: http://onlineathens.com/stories/121006/business_20061210026.shtml... Management...
3 Pages(750 words)Essay

Exam 1

... Human Resource Management Question The recruitment challenge Retirement is a key phenomenon of the human resource. Individuals ought to sign out from an occupation due to age and other factors. Retirement implicates that the individual does not have the capacity to continue serving in a certain post. Therefore, retirement is a basic phenomenon in both the private and public sector of a national economy. The retired workforce ought to be replaced for the continuity of the economic activity within an organization. Government officials and workers keep retiring in their due time. This event requires adequate replacement mechanisms for the economic continuity of the nation. Chronological trends indicate that replacement... Human Resource...
8 Pages(2000 words)Research Paper

Exam 1

...In broad terms there are two separate issues that could give rise to Paula making claims against Don. First, there is the question of his liability for the injuries that she suffered when he ‘became drowsy … and drove off the highway.’ The second set of claims revolves around his potentially slanderous assertion, ‘Paula’s a doper.’ Liability for Paula’s injury demands satisfaction of a series of elements relating to care and causation. Causation, the final link in the change, is straightforward. Don dozed off while driving, as a result the car crashed, injuring Paula. Did Don have duty of care? Absolutely, if a person gets into an automobile as a passenger it is entirely reasonable to assert that they expect and the driver accepts...
2 Pages(500 words)Essay

EXAM 1

...Exam 1) A 2) D 3) A 4) B 5) A 6) D 7) C 8) C 9) A 10) B 11) B 12) A 13) C 14) D 15) A 16) A 17) D 18) B 19) D 20) B 21) A 22) D 23) C 24) C 25) B 26) A 27) E 28) D 29) Plants cells have cell walls, animals do not. Plant cells have chloroplasts, animals cells do not. Animal cells are irregularly shaped, plant cells regularly shaped. 30) Heat changes the shape of the enzyme by destabilizing the molecules that form it, which is called denaturing. The shape of the enzyme is keyed to its substrate, like a lock and key, so changing its shape or folding can stop it from locking on to its substrate 31) Chlorophyll absorbs light to be turned into energy. Sucrose is the main source of fuel in pants, called a disaccharide because... 1) A 2) D 3) A...
1 Pages(250 words)Essay

Exam 1

...Insert Legal Case Study Employment contracts should contain all the rules of engagement, what an employee is going to be in an organization; how long the agreement will take; remuneration and benefits; and clauses that guide the termination of the contract. In light of these conditions, Jill needs to prove that the employer has breached the contract in several respects: first, by violating the duration of the contract by wrongfully dismissing her; secondly, by assigning to her responsibilities that were not spelled out during the selection process; and finally by denying her of the benefits, and compensation. As an Arbiter Jill would likely claim damages and remedies for suffering ‘injury’ and damaged reputation following... Legal Case...
2 Pages(500 words)Essay

Exam 1

... Q1: Reconstruction Reconstruction entailed programs of political, social and economic restructuring in the South after the deadly civil war. According to Eric Foner, it was an “unfinished revolution” beginning from emancipation proclamation in 1863 to redemption with the 1877 compromise (60). It was not only a period that witnessed the rise of empowered activist nation-state whose aim was to protect the rights of all citizens but also a period that inspired counter movements advocating for local autonomy and less government involvement. However, to most historians Reconstruction was not limited to a particular period. The era witnessed the passing of 13th, 14th and 15th Amendments; The Civil Rights Acts of 1866 and 1875... Q1: Reconstruction ...
4 Pages(1000 words)Essay

EXAM 1

... Business February 28, Answers to Exam Questions Company mission: “Make and serve the freshest, most delicious coffee and donuts quickly and courteously in modern, well-merchandised stores.” The statement is complete as it tells what the company is all about, what it intends to do and distinguishes the company from other stores. It also translates the company philosophy and values when it said courteous and considers waiting time of customers. 2. Outside stakeholders groups. Describe the actual or hypothetical claims of 2 groups and how the company could reconcile the claims with corporate strategy. Claim of Consumer Reported Eating Trends (CREST) that Quick Service Restaurant (QSR) visits of customer has been flat... developing...
5 Pages(1250 words)Essay

Exam 1

...Number: Work: Business An MNC frequently uses either forward or futures contracts to hedge its exposure to foreign payables. To do so, the MNC can either sell the foreign currency forward or sell futures. Answer: True 2. Graylon, Inc., based in Washington, exports products to a German firm and will receive payment of €200,000 in three months. On June 1, the spot rate of the euro was $1.12, and the 3-month forward rate was $1.10. On June 1, Graylon negotiated a forward contract with a bank to sell €200,000 forward in three months. The spot rate of the euro on September 1 is $1.15. Graylon will receive $____ for the euros. Answer: 230,000 3. A purely domestic firm may be affected by...
2 Pages(500 words)Coursework

Exam 1

... Western civilization questions Part Question 2 Gender is a social construct deeply rooted in social sand is responsible for patterns within societies that tend to stratify roles and structure relationships between women and men, boys and girls. In ancient hunter/gatherer societies such as Egypt, Mesopotamia, Assyria, the Hebrew society, Persia, and Archaic Greece (Minoans and Mycenaeans), the roles of women and men did not differ a lot from what is seen in the current hunter/gatherer societies. In other words, women would gather herbs, roots, fruits and nuts while men hunted wild animals. Leadership was for men and a place for women was around the hearth. Since property was communally owned, power remained to men... Western civilization...
1 Pages(250 words)Assignment

Exam 1:

... History 3rd October, History Questions EXAM1 Was Contact with Europeans catastrophic for Native Americans? Be Specific The first contact between Europeans and the Americans occurred when the first English explorer Columbus arrived in America in 1492. After five years when he first stepped on American soil, many other English explorers started to visit America as well. At this point, the Europeans did not settle on a permanent basis. Their reason for travelling to America was to find new routes for trade. One of the trade items between Europeans and Americans was fresh meat that Europeans took in exchange of their products in the quest to change their diet after long periods of sailing on the sea. Some of the trade items... History 3rd...
4 Pages(1000 words)Essay
sponsored ads
We use cookies to create the best experience for you. Keep on browsing if you are OK with that, or find out how to manage cookies.

Let us find you another Assignment on topic Exam 1 for FREE!

Contact Us